مطلب برگزیده : بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی در تهران

برگزیده

نکات مهم در یادگیری زبان :

1. استمرار داشته باشید

زمانی که شما خود را وارد پروسه‌ی یادگیری زبان می‌کنید شما یک نقطه شروع در یادگیری دارید اما نقطه‌ی پایان در یادگیری انگلیسی وجود ندارد یعنی هیچ وقت انگلیسی تمام نمی‌شود! حتی اگر سطح زبان شما پیشرفته هم باشد هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری زبان وجود دارد. اگر به آموزش زبان انگلیسی برای مهاجرت هم نیاز دارید، در خارج از کشور دائما در حال یادگیری لغات انگلیسی و یا درگیر با مکالمه‌های روزمره هستید.

هر روز حداقل یک ساعت زبان انگلیسی بخوانید. فرقی ندارد مجله، روزنامه، کتاب، کتاب داستان انگلیسی یا رمان انگلیسی. مهم نیست که منبع شما چیست. هرچه که باشد به شما کمک می‌کند به مرور زمان ریدینگ و اسپیکینگ خود را تقویت کنید و با لغات متفاوت و جدید آشنا شوید. سعی کنید معنی لغات جدید را از بهترین دیکشنری پیدا کنید. نکته مهم در خواندن مطالب انگلیسی این است که مطلب متناسب با سطح زبانی شما باشد.

2. لغات انگلیسی را فراموش نکنید

سعی کنید هرروز ۱۰ لغت جدید یاد بگیرید. اگر در یک هفته روزی ۱۰ لغت یاد بگیرید شما ۷۰ لغت را یاد گرفته‌اید. با لغت‌های آسان شروع کنید سعی کنید لغاتی که برای یادگیری انتخاب می‌کنید متناسب با سطح خودتان باشد. اگر سطح شما پایین است لغات آسان را برای یادگیری انتخاب کنید.

3. نگران اشتباهات خود نباشید

یک نکته مهم در یادگیری زبان انگلیسی این است که نگران این نباشید که چیزی را غلط بگویید! نه نگران باشید نه خجالت زده! کسانی هستند که سالیان سال است خارج از کشور زندگی می‌کنند اما گاهی اوقات اشتباه می‌کنند. اشتباه کردن یک چیز کاملا طبیعی است پس نگران نباشید. فقط اعتماد به نفس خود را  حفظ کرده و هرآنچه را که می‌دانید به رخ بکشید.

4. لیسنینگ خود را تقویت کنید

نکته‌ی مهم دیگر در یادگیری زبان انگلیسی، تقویت مهارت لیسنینگ در کنار سایر مهارت‌های زبانی است. گوش کردن یکی از کلیدهای اصلی یادگیری زبان محسوب می‌شود. در راه رسیدن به محل کار، داخل اتوبوس یا در حین آشپزی به منابع انگلیسی زبان گوش کنید.  سطح وب یک منبع عالی برای پادکست انگلیسی و منابع صوتی انگلیسی است که شما می‌توانید به صورت رایگان از آن‌ها استفاده کنید. حتی می‌توانید از رادیوهای انگلیسی نیز استفاده کنید. اصلا به این توجه نکنید که شما چیزی یاد نمی‌گیرید هدف فقط این است که گوش شما با لغت‌های جدید آشنا شود. شاید دفعه اول و دوم متوجه نشوید اما دفعه سوم کاملا آن لغات رو متوجه می‌شوید این قدر گوش کنید تا گوش شما کاملا به آن مکالمه عادت کند.

5. ساده بگیرید

اینقدر به خودتان سخت نگیرید، زبان انگلیسی یک زبان شیرین و اسان است و چون آواهایی شبیه به زبان فارسی دارد، پس جز زبان‌های آسان برای فارسی زبانان محسوب می‌شود. پس به جای ترسیدن و سخت گرفتن، شروع کنید.

6. تکرار و تمرین را فراموش نکنید

تکرار کنید! چجوری تکرار کنیم؟ زمانی که شما یک آموزش جدید را می‌بینید یا یک لغت جدیدی را یاد می‌گیرید آن لغت را تکرار کنید. تکرار کردن به لیسنینگ و اسپیکنگ شما کمک می‌کند و باعث می‌شود که زبان شما به گفتن انگلیسی عادت کند.

7. کمال‌گرا نباشید

یک نکته مهم در یادگیری زبان انگلیسی این است که بدانید آیا لازم است که معنی تمام لغات یک مطلب را بدانید تا آن را بفهمید؟ نه! لازم نیست که شما هر لغتی رو که می‌خوانید معنی آن را بدانید. شما می‌توانید معنی لغات نا آشنا را از روی متن حدس بزنید.

بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی در تهران

8. دفتر یادداشت داشته باشید

نوت بوک شخصی خودتان را داشته باشید. هر جا لغت جدیدی دیدید آن را یادداشت کنید این کار به شدت به شما کمک می‌کند. برای خواندن زبان انگلیسی همیشه یک دفتر یادداشت با خود داشته باشید. هر کلمه یا نکته‌ی جدیدی که با آن روبه‌رو می‌شوید را یادداشت کرده و همواره در حال مرور آن‌ها باشید. شما می‌توانید از نرم‌افزارهای نوت داخل گوشی یا تبلت خود هم استفاده کنید تا درختان کم‌تری قطع شوند!

چه کاغذی کار می‌کنید و چه دیجیتال، بهتر است لغات انگلیسی را به شکل موضوعی یاد بگیرید. برای مثال، بالای یکی از صفحات دفترچه بنویسید “nature” و تمام کلمات، اصطلاحات و عبارت‌های مرتبط با طبیعت را در آن صفحه بنویسید. درست مانند بخش لغات انگلیسی طبقه‌بندی شده در سایت روان.

اگر از نرم‌افزارهای نوت داخل گوشی یا تبلت استفاده می‌کنید، حتما به سراغ اپلیکیشنی بروید که امکان ذخیره اطلاعات شما را داشته باشد تا در صورت هرگونه اتفاق، بتوانید از دستگاه‌های دیگر هم به آن اطلاعات دسترسی پیدا کنید.

نکات یادگیری عمومی

۱- از گرامر نترسید

گرامر برای برقراری ارتباط است!

گاهی اوقات دانش آموزان در یادگیری گرامر مشکل دارند و این باعث حساسیت آنها نسبت به گرامر می شود. این امر به ویژه در مورد دانش آموزانی که از همان ابتدای کار با آموزش های دقیق گرامر مواجه بوده اند صادق است. به یاد داشته باشید که شما فقط برای برقراری ارتباط، گرامر را یاد می گیرید. با چند تمرین شروع کنید، سپس یک مطلب بنویسید یا مکالمه کنید و سعی کنید از ابزارهای جدید خود استفاده کنید.

چند نکته :

1- نداشتن هدف روشن برای یادگیری، یکی از آفت هاست که البته معمولاً باعث ناامیدی هم می شود. برای خودتان اهدافی تعریف کرده وزمانی که به آن می رسید، برای خودتان تشویقی در نظر بگیرید، با روشن کردن اهدافتان می توانید این غول را به قسمت های کوچک تر تقسیم کرده و بدین ترتیب راحت تر بر هر قسمت غلبه کنید.

2- خیلی افراد حسرت این را می خورند که چرا زودتر شروع به یادگیری نکردند؛ مثلاً سال های کودکی و دائم با خود تکرار می کنند که سن مناسب برای آموزش، فلان سن است و من دیر شروع کردم و… درست است که شروع آموختن در سنین پایین یکی از عواملی است که می تواند به تسریع این فرآیند کمک کند اما یادتان باشد مهم تر از شروع در کودکی، استفاده از روحیه کودکان در زمان آموختن است. اعتماد به نفس داشته باشید و از حداقل هایی که تا به حال آموخته اید نیز حتماً استفاده کنید، نا امید نشده و به راهتان ادامه دهید.

3- در مورد استفاده از روش های مختلف زبان نیز دو اشتباه رایج وجود دارد. بعضی برای مدتی طولانی تنها از یک روش استفاده می کنند؛ با این کار معمولاً بخشی از قابلیت های آنها هیچ وقت پیشرفت نمی کند. برخی نیز دائم از یک روش سراغ روشی دیگر می روند. این افراد معمولاً قبل از اینکه فرصت استفاده و بهره برداری از روشی را به خود بدهند تغییر مسیر داده و در نتیجه همیشه بخشی از قابلیت روش های مختلف را از دست می دهند. حرکت در مسیری میانه شاید مثمرثمرتر باشد.

4- بسیاری از افراد تصور می کنند که حتماً باید از کلاس های زبان بیرون استفاده کنند تا موفق شوند. واقعیت این است که چنین بایدی وجود ندارد اما خب، نکته ای که وجود دارد این است که داشتن همراه در زمان یادگیری می تواند انگیزه را تا حدی تقویت کرده و به شما انرژی برای ادامه مسیر را بدهد.

5- اگر قرار باشد همیشه به آن بخش هایی که هنوز یاد نگرفته اید فکر کنید، ناامیدی نتیجه منطقی ماجراست. سعی کنید همیشه نیمه پر لیوان را ببینید تا اعتماد به نفس لازم برای استفاده از آموخته ها را داشته باشید.

6- نگرانی از اشتباهاتی که ممکن است مرتکب شوید؛ اگر به پیدا کردن اشتباه باشد که شما هم می توانید از استادان زبان انگلیسی زمان صحبت کردن غلط بگیرید. یکی از موانع مهم بر سر راه آموختن زبان، تمرکز بر اشتباه نکردن است. در عوض تمرکز بر این موضوع سعی کنید تجربه کنید. فراموش نکنید که فرآیند یادگیری زبان در مورد شما شبیه آموختن زبان برای بار اول در کودکان است. سعی کنید همان طور که به اشتباهات بچه ها در حرف زدن می خندید، به اشتباهات خود نیز بخندید و به خودتان اجازه تجربه بدهید.

7- همیشه اطراف ما افرادی هستند که استاد آیه یأس خواندن هستند. در مورد آموزش زبان هم البته این افراد کوله باری از تجربیات شکست خورده دارند تا با گفتن آنها، حسابی شما را ناامید کنند. در زمان مواجهه با این افراد شاید بد نباشد کمی هم ناشنوا باشید.

8- سعی کنید برنامه های ثابت و روتین برای تمرین زبان بگذارید، البته آفت برنامه های روتین، تکراری شدن و در نتیجه کم شدن انگیزه برای انجام آنهاست. اما یکی از گزینه های خوب برای تمرین که البته این آفت را هم ندارد، نوشتن خاطرات روزانه به انگلیسی است. هم تنوع خوبی دارد، هم تکراری نیست و هم می تواند بهانه ای باشد تا کلی لغت جدید یاد بگیرید.

9- خواندن چند صفحه مطلب به انگلیسی در مورد یک موضوع معمولاً جذابیت زیادی برای ما که انگلیسی زبان دوممان است، ندارد؛ باعث خستگی شده و معمولاً آن طور که باید هم نمی توانیم لغات جدید یاد بگیریم. در عوض خواندن چند مطلب کوتاه در مورد موضوعات متنوع می تواند هم جالب تر باشد و هم آموزنده تر.

10- در عوض اضافه کردن دائم تعداد لغاتی که یاد گرفته اید، سعی کنید از آنها در موارد مختلف استفاده کنید. یکی از نقاط ضعفی که بیشتر افراد دارند این است که نمی توانند جملات ساده و معمولی را به سرعت ساخته و ازآن استفاده کنند.

11- اشتباهی که برخی افراد مرتکب آن می شوند این است که لغات را به شکل لغتنامه ای یاد می گیرند؛ هر لغت به صورت جداگانه و خارج از جمله. این کار باعث فراموش شدن سریع لغات شده و البته استفاده از آنها درجمله را نیز دشوار می سازد. سعی کنید لغات را در جمله ویا به صورت عبارت معنادار یاد بگیرید تا هم دیرتر فراموش کنید وهم بهتر بتوانید از آنها استفاده کنید.

12- فراموش نکنید که یادگیری زبان شامل مهارت های مختلفی از جمله گوش دادن، حرف زدن، خواندن و نوشتن است. برای بالا بردن قابلیت های خود دراین حوزه ها لازم است منابع شما نیز گسترده باشد. کتاب های آموزشی، داستان، روزنامه، مجله، فیلم، کارتون، اخبار و منابع اینترنتی از جمله مواردی هستند که می توانند به شما در آموختن کمک کنند.

13- استفاده از فیلم های زبان اصلی این روزها برای آموزش زبان زیاد شده است. در زمان استفاده از این منابع به چند نکته توجه داشته باشید. فیلمی که شما داستان آن را از حفظید و به زبان فارسی دیده اید معمولاً خیلی توجه شما را به خود جلب نکرده و البته از نظر آموزشی چندان اثری ندارد. اگر قرار باشد از زیرنویس دیالوگ ها را بخوانید، معمولا نیمی از حواس شما متوجه آن شده و تمرکزی روی آنچه می شنوید ندارید. به این ترتیب اثر گذاری استفاده از این روش باز می تواند کاهش پیدا کند. زمانی دیدن فیلم برای تقویت گوش دادن می تواند مفید باشد که شما حداقل 60-50 درصد لغاتی که در فیلم استفاده می شود را بتوانید تشخیص دهید و گرنه چندان امیدی به این روش نداشته باشید.

14- اگر قرار باشد دائم از دیکشنری انگلیسی به فارسی و برعکس استفاده کنید، مطمئن باشید که پیشرفت چندانی نکرده و شاید دایره لغات شما افزایش یابد اما معمولاً در استفاده از آن ناتوان خواهید ماند. از لغت نامه های انگلیسی به انگلیسی استفاده کنید و به ذهن خود اجازه دهید تا بدین ترتیب بین لغات مختلف بتواند رابطه برقرار کند. این کار امکان استفاده از لغات را می تواند افزایش دهد.

15- واقعیت این است که تا زمانی که شما به زبان انگلیسی فکر نکنید نمی توانید به این زبان به خوبی صحبت کنید. سعی کنید گاهی اوقات برنامه ریزی های روزانه تان را به زبان انگلیسی انجام دهید و یا داستان هایی برای خودتان به این زبان تعریف کنید. زمانی هم که می خواهید صحبت کنید، سعی کنید حتی شده با ساده ترین لغات جملات خود را بسازید اما اول به فارسی فکر نکرده و آن را ترجمه نکنید.

16- یکی از بهترین روش های یادگیری و شاید هم موثرترین آنها، این است که آنچه تا به حال یاد گرفته ایم را به دیگران یاد بدهیم. اگر بتوانید برای خودتان شاگرد پیدا کنید، فوق العاده است.

17- پشتکار یکی از این موضوعاتی است که افراد همیشه آن را دست کم می گیرند. نمونه بارز آن هم افرادی هستند که تا می بینند یادگیری سخت شده، سریع می گویند من استعدادش را ندارم. اما در بیشتر موارد این افراد تنها پشتکار آن را ندارند. یادتان باشد آموختن زبانی جدید نیاز به تمرین زیادی دارد، شاید برای سال ها، پس ادامه دهید و ناامید نباشید!

18- سعی کنید به روش های مختلف تمرین کنید تا برایتان تکراری نشود. نوشتن جملات و عبارات روی کاغذهایی کوچک و همراه داشتن آنها و خواندن در طول روز یکی از روش های رایج است. نوشتن این موارد روی کاغذ و چسباندن آن روی در یخچال، آیینه اتاق و نقاط دیگری که جلوی چشمان شما باشد از دیگر روش ها دراین زمینه می تواند باشد.

19- اگر قرار نیست امتحان تخصصی گرامر بدهید،بهتر است کلاً از این بخش صرف نظر کرده و اصلاً سراغ آن نروید. آخر خودتان انصاف دهید، شما برای یادگیری زبان فارسی مگر ابتدا دستور زبان یاد گرفته اید که حالا برای زبان انگلیسی سراغ گرامر رفته اید؟

20- روش اشتباه دیگری که وجود دارد این است که افراد جمله ای را به انگلیسی شنیده و سپس آن را تکرار می کنند. این کار معمولاً ذهن را چندان فعال نکرده والبته یادگیری زیادی به دنبال ندارد. در عوض این کار سعی کنید بعد از گوش دادن، جمله را با لغاتی که خودتان بلدید تکرار کنید، آن را خلاصه کرده و یا در مورد آن سؤالاتی بسازید.

برای تقویت گرامر :

  • نقاط ضعف خود را مشخص کنید: وقت خود را روی نکاتی که از قبل یاد گرفته اید هدر ندهید و بجای آن سعی کنید روی گرامرهایی که برای شما مشکل است متمرکز شوید. اگر نمی دانید که مشکل تان در کجاست، چند مطلب یا پاراگراف کوتاه بنویسید و از معلم بخواهید که اشتباهات تان را به شما متذکر شود. به این ترتیب می توانید ضعف های خود را پیدا کنید و آنها را تمرین کنید.
  • نکات دستور زبان را به دوست تان آموزش دهید: نکات گرامر را به دوستان و آشنایانی که نسبت به شما در سطح پایین تری قرار دارند آموزش دهید. تدریس باعث می شود که قوانین را به خاطر بسپارید و آنها را به درستی درک کنید. سعی کنید یک برگه تمرین یا سوال و جواب برای دوست خود تهیه کنید.

۲- مهارت های تمرین کردن خود را بهبود بخشید

تمرین کردن خود را بهبود بخشید و آن را از راههای زیر برای خود اثربخش کنید:

  • منظم باشید. برای تمرین کردن، نوشتن و لغات، نوت بوک های جداگانه تهیه کنید.
  • از قلم مورد علاقه خود استفاده کنید.
  • در دوره های کوتاه و منظم مطالعه کنید.
  • مدت زمان کوتاهی را به مرور دروس اختصاص دهید.
  • در مکانی مطالعه کنید که احساس نشاط و راحتی می کنید.
  • حواس پرتی ها را از خود دور کنید. در هنگام مطالعه دسترسی به مواردی مانند ایمیل، تلویزیون و تلفن (مگر برای تمرین زبان انگلیسی) را محدود کنید.
  • یک نوشیدنی یا میان وعده میل کنید تا انرژی بیشتری بدست آورید.
  • اگر به صورت دو نفری یا گروهی درس می خوانید، فارسی را کنار بگذارید و با یکدیگر فقط و فقط انگلیسی صحبت کنید.

۳- از یک کشور انگلیسی زبان دیدن کنید

سفر به کشورهای انگلیسی زبان، راهی فوق العاده برای ایجاد انگیزه و تقویت مهارت های زبان است. به نکات زیر توجه کنید:

  • برای تعطیلات به مسافرت بروید.
  • با دوستان یا خانواده سفر کنید و در آنجا انگلیسی صحبت کنید.
  • با معلمان بومی کشور انگلیسی زبان، تمرین کنید و از آنها بیاموزید.
  • در مورد فرهنگ انگلیسی تحقیق کنید و یاد بگیرید.
  • شغل پاره وقتی در آنجا بگیرید.
  • در فعالیت های مختلف داوطلب شوید.
  • دوستان انگلیسی پیدا کنید و با آنها صحبت کنید.
  • با افراد کشورهای دیگر دوست شوید.
  • اعتماد بنفس خود را تقویت کنید.
  • یک معلم زبان استخدام کنید.
  • تمرینات زبان انگلیسی مانند تبدیل زبان مادری به انگلیسی را تمرین کنید.

۴- در آزمون هایی مانند TOEIC یا TOEFL شرکت کنید

با شرکت در آزمون های مختلف خود را به چالش بکشید و سطح زبان تان را بسنجید.

  • برای داشتن شغل بهتر در کشور خود تلاش کنید (TOEIC).
  • در کالج یا دانشگاه آمریکایی پذیرش شوید (TOEFL).
  • از کتاب های راهنما استفاده کنید.
  • بخش گسترده ای از زبان انگلیسی را مطالعه کنید.
  • پیشرفت خود را به راحتی دنبال کنید (نمرات آزمون).
  • اصطلاحات را بیاموزید.
  • تجارت انگلیسی را یاد بگیرید (TOEIC).
  • واژگان خود را به سرعت بهبود بخشید.
  • در کلاس ها شرکت کنید و به بسیاری از تمرین های listening دسترسی پیدا کنید.
  • برای بهبود نمرات تان خود را به چالش بکشید.
  • قالب مقاله مناسب را یاد بگیرید و تمرین کنید (TWE/NEW TOEFL).
  • تبدیل به یک متخصص گرامر شوید.
  • دانش عمومی خود را بهبود بخشید.

۵- با انگلیسی سرگرم شوید

تمرین زبان را به یک تجربه ی لذت بخش و سرگرم کننده برای خود تبدیل کنید. برای انجام اینکار ترفندهای زیر را بکار گیرید:

  • یک بار در هفته را فقط و فقط انگلیسی صحبت کنید. به زبان انگلیسی آشپزی کنید (دستورات غذایی خود را به زبان انگلیسی بنویسید) یا فیلم های انگلیسی تماشا کنید.
  • نامه عاشقانه ی انگلیسی بنویسید. (این نامه را به یک دوست یا عزیز تقدیم کنید!)
  • شعرهای انگلیسی بنویسید. (نوشتن شعر برای تمرکز، تلفظ و تمرین ریتم بسیار عالی و ساده است.)
  • افسانه ها، جوک ها یا دستورالعمل ها را به زبان انگلیسی بازنویسی کنید.
  • متن آهنگ های انگلیسی مورد علاقه خود را در اینترنت پیدا کنید و با آنها آواز بخوانید (به این ترتیب تلفظ و تسلط شما در حین لذت بردن از آهنگ بیشتر می شود).
  • برای خودتان یک شخصیت انگلیسی (بهمراه شغل، خانواده و غیره) تعیین کنید. بیوگرافی این شخص را بنویسید.
  • از بازی ها و کارت های انگلیسی استفاده کنید.
  • انیمیشن ها و فیلم های زبان اصلی تماشا کنید.
  • با دوستان و هم کلاسی های خود، مکالمات انگلیسی برقرار کنید.
  • در حالی که ظرف ها را جمع می کنید یا می شورید، با خود انگلیسی صحبت کنید.
  • به اطراف خانه بروید و سعی کنید همه چیز را به انگلیسی (مبلمان، لباس و غیره) بگویید. به سراغ کلماتی بروید که نمی دانید.

نکاتی برای یادگیری واژگان انگلیسی english

۱- در هر زمان ممکن، خواندن را تمرین کنید. یک کتاب، مجله، رمان یا هر چیز دیگر را بردارید و به مطالبی که داخل آنها نوشته است توجه کنید. هرچه بیشتر با واژگان روبرو شوید، بیشتر یاد خواهید گرفت. کلمات ناآشنا را نادیده نگیرید: اگر نمی دانید یک کلمه به چه معنی است، آن را یادداشت و جستجو کنید.

۲- کلمات جدید را بنویسید. نوشتن کلمات جدید با معنی به شما کمک می کند آنها را به خاطر بسپارید. دفتر خاطرات خود را بردارید و لغات جدید را یادداشت کنید. در صورت لزوم می توانید به راحتی آنها را تغییر دهید.

۳- کلمات جدید را به طور مکرر، تمرین کنید. هر روز یک کلمه ی جدید انتخاب کنید و آن را در طول روز بصورت مکرر استفاده کنید تا ملکه ی ذهنتان شود. بنابراین یاد خواهید گرفت که از لغت در متن استفاده کنید و آن را فراموش نکنید.

۴- به یاد آوردن بصری کلمات بسیار مفید است. سعی کنید کلمات را روی برچسب های کوچک بنویسید و آنها را به وسایل خانه بچسبانید تا کلمات جدید را بصورت بصری در ذهن بسپارید.

۵- بازی لغات را به صورت آنلاین انجام دهید و به هنگام برخورد با کلمات جدید، معنی آنها را جستجو کنید. Scrabble یک بازی سرگرم کننده است که می توانید برای تمرین واژگان از آن بهره ببرید.

۶- به طور مرتب از کلمات جدید استفاده کنید تا فراموش نشود. مقالاتی بنویسید که مردم از خواندن آنها لذت ببرند یا وبلاگ انگلیسی خود را راه اندازی کنید.

۷- بصورت آنلاین یا حضوری، یک دوست انگلیسی زبان پیدا کنید. بهترین راه برای تقویت اعتماد بنفس در هر زبان، صحبت و برقراری ارتباط با یک فرد بومی است.