روابط عمومی سازمان خود، میتوانید به سازماندهی این هسته ها مبادرت کنید تا در مواقع لازم با برگزاری جلسات، رهنمودهای کارشناسی را برای ارائه به مدیریت در اختیار روابط عمومی قرار دهید.
برای راهاندازی«هستههای مشورتی» صرفاً کافی است یکی از کارشناسان روابط عمومی به عنوان دبیر هسته، وظیفه تهیه اطلاعات خام و توزیع آنها بین اعضای هسته و دعوت از اعضاء، تشکیل جلسات، جمعبندی نتایج جلسات و تهیه گزارش مباحث آنها را به عهده گیرد. انتخاب سایر اعضای هسته براساس تشخیص مدیر روابط عمومی از بین افراد آگاه و خبره در موضوع تخصصی هسته از داخل و خارج سازمان صورت میگیرد. با این سازماندهی، روابط عمومی میتواند به طور مستمر و منظم با ایجاد هماهنگی بین افکار عمومی و اهداف و برنامههای سازمان، تصمیمسازی مناسب و لازم را در اختیار مدیریت قرار دهد.خاطرنشان میسازد که اطلاعات خام برای بررسی در هستهها از طریق تحلیل محتوای مستمر محتوای رسانهها، سنجش افکار عمومی، گفت و گو با حضور کارکنان و مردم با مسئولان سازمان، جمعبندی و تجزیه و تحلیل شایعات و نامههای مردم و پیشنهادهای دریافتی تهیه میشود.
-تکنیک نشریه داخلی
انتشار «نشریه داخلی» یکی از فنون روابط عمومی در بخش «درون سازمانی» است. «نشریه داخلی» در یک سازمان، نوعی نشریه ادواری است که روابط عمومی با اهدافی همچون اطلاعرسانی، پر کردن اوقات فراغت اعضاء و خانوادههای آنان، پاسخگویی به پرسشهای اعضاء، تقویت ارزشهای کاری و سازمانی و توسعه و تقویت تفاهم و بین مدیریت و اعضاء به طور منظم و در فاصله زمانی معین منتشر میشود. در یک نشریه داخلی که برای استفاده اعضاء منتشر میشود، معمولاً نشریه شامل بخهشای مختلفی از جمله سرمقاله، مقاله، گزارش، پرسش و پاسخ، تریبون آزاد، پای صحبت اعضاء و مسئولان، مصاحبه، اخبار پیشرفت طرحهای سازمان، اخبار احکام انتصابات، ترفیع، عزل، نصب و اخبار جلسات و گردهماییهاست. از لحاظ تشکیلاتی، یک نشریه داخلی باید شامل قسمتهای تحریریه، توزیع، عکاسی، حروفچینی، صفحهبندی، طراحی و نظارت بر چاپ باشد.اگر در روابط عمومی قرار شد نشریه داخلی منتشر شود، لازم است مقدمات این مسئله در قالب یک طرح و با توجه به این موارد مشخص شده و نسبت به فراهم ساختن آنها عمل شود؛ تعیین هدف نشریه، تعیین مخاطبان نشریه، تعیین کیفیت مورد نظر برای نشریه، انتخاب نام و عنوان نشریه، تعیین مسئولان و اعضای هیأت تحریریه به نشریه، طراحی صفحههای نشریه و یا نحوه صفحهیندی و عناوین مطالب نشریه، تصمیمگیری درباره چاپ نشریه، تعیین چاپخانه، نوع کاغذ و ترکیب رنگها، تصمیمگیری درباره طرح روی جلد نشریه، زمان انتشار و نحوه توزیع نشریه.
– تکنیک قفسههای اطلاعات
ابجاد «قفسههای اطلاعات» از جمله فنونی است که روابط عمومی می تواند از طریق آن به بخشی از اهداف مهم خود در زمینه اطلاعرسانی دست یابد. این فن در بخش «درون سازمانی» از قابلیت بیشتری نیز برخوردار است و از آن میتوان برای تقویت روحیه و بالا بردن سطح معلومات و اطلاعات اعضاء استفاده کرد. از این فن برای نخستین بار ۵٠ سال پیش در یک شرکت آمریکایی و تحت عنوان «کافه تریای افکار و اندیشهها» استفاده شد. در قفسههای اطلاعات که در دسترسترین امکان برای کارکنان ایجاد میشوند، انواع کتابچهها، کتابهای جیبی، کاتالوگ و بروشور، برگههای لایی و به طور کلی اطلاعات کم حجم و در قطع کوچک قرار داده میشود تا اعضاء به میل خود و زمانهای دلخواه، آنها را برداشته و برای مطالعه با خودببرند. معمولاً در بالای این قفسهها عبارتی همچون «برای مطالعه انتخاب کنید» نوشته میشود تا اعضاء به میل خود نشریات دلخواهشان را انتخاب کنند.
– تکنیک راهاندازی «بانک اطلاعات»

اینجا فقط تکه های از پایان نامه به صورت رندم (تصادفی) درج می شود که هنگام انتقال از فایل ورد ممکن است باعث به هم ریختگی شود و یا عکس ها ، نمودار ها و جداول درج نشوندبرای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت ۴۰y.ir مراجعه نمایید.
رشته حقوق همه گرایش ها : عمومی ، جزا و جرم شناسی ، بین الملل،خصوصی…
در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند
تشکیل «بانک اطلاعات» از جمله فنون مهم روابط عمومی است که برای پیشبرد بسیاری از امور روابط عمومی، اهمیت بسیار زیادی دارد. منظور از بانک اطلاعات، نگهداری منظم مجموعهای از اطلاعات مورد نیاز، بنیادی و اساسی روابط عمومی به صورت پردازش شده و با طبقهبندی خاص است که در مقاطع و در وضعیتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در «بانک اطلاعات روابط عمومی» وجود اطلاعات زیر ضرورت دارد:
١- اطلاعات مربوط به تاریخچه، اهداف، سیر تطور سیاستها، اقدامات و برنامههای سازمان به طور جامع.
٢- اطلاعات مربوط به اسامی و شماره تماس کارشناسانی که روابط عمومی میتواند برای مصاحبه با رسانهها، برگزاری میزگردها، انجام سخنرانیها و… از آنان استفاده کند.
٣- اطلاعات مربوط به موضوعهایی که روابط عمومی میتواند در مقاطع مختلف از آنها برای تهیه خبر، گزارش، مقاله و… استفاده کند.
۴- اطلاعات مربوط به موضوعهایی که روابط عمومی تواند با ارسال مستمر اطلاعات مربوط به سازمان به آنان، از «واسطههای ارتباطی» مؤثر و توانمندی برای ارتباط با توده مردم بهرهمند شود
۵- اطلاعات مربوطه به اسامی مسئولان سازمان و اسامی سازمانهایی که روابط عمومی میتواند در ارتباطات سازمانی و درون سازمانی خود از آنها بهرهمند شود
البته به غیر از اطلاعات یاد شده، سایر اطلاعات نیز میتوانند در بانک اطلاعات روابط عمومی تهیه شوند و در مواقع ضرروی مورد استفاده قرار گیرند.
– تکنیک آرشیو تخصصی
راهاندازی و تشکیل «آرشیو تخصصی» در روابط عمومی، از جمله فنونی است که آمادگی روابط عمومی را برای سرعت بخشیدن به انجام امور دوچندان میکند و امکان حفظ مستندات آن را فراهم میآورد. منظور از «آرشیو تخصصی»، محلی است که تولیدات روابط عمومی همراه با تولیدات تخصصی مورد نیاز روابط عمومی براساس اصولی علمی اطلاعرسانی و آرشیو در آنجا نگهداری میشود.در آرشیو تخصصی، معمولاً انواع انتشارات، فیلمهای تولیدی، عکسهای مسئولان و طرحهای سازمان، اسلاید، کتابْ، کتابچه و نشریات ادواری مورد نیاز نگهداری میشود.آرشیو فعال به عنوان نبض روابط عمومی عمل میکند و میتواند نقش مهمی در پیشبرد امور داشته باشد.
-تکنیک نظام پیشنهادها
«نظام پیشنهادها» یکی دیگر از فنونی است که روابط عمومی میتواند از آن در کار «اطلاعیابی» بهرهبرداری مناسبی را به عمل آورد. در واقع این فن، جایگزین صندوق پیشنهادها و شکایتهای اعضاء میشود که در حال حاضر، یک شیوه بسیار کهنه و با کارایی بسیار کم ارزیابی میشود.در «نظام پیشنهادها» براساس نیاز سازمان و نیز به طور آزاد، برگهای پیشنهاد طراحی شده و در مکانهای پر رفت و آمد سازمان قرارداده میشود تا اعضاء هر وقت که بخواهند با تکمیل آن، پیشنهاد خود را به طور مکتوب ارایه دهند. از نظر ساختاری نظام پیشنهادها، وجود «دبیرخانه» و «ستاد اجرایی» که کار بررسی پیشنهادها و امور اجرایی نظام را بر عهده میگیرد، ضروری است. همچنین یک «ستاد مرکزی» نیز با حضور بالاترین مقام سازمان، نمایندگان اعضاء، دو نفر از اعضای ستاد اجرایی و معاون اداری-مالی سازمان تشکیل میشود تا ضمن تصویب نهایی تصمیمگیریهای ستاد اجرایی، آنها را برای اجرا ابلاغ کنند.
با اجرای نظام پیشنهادها، انبوهی از ایدهها و نظرهای اعضاء به صورت رایگان ، سازمان را از پشتوانه فکری قوی و انبوه بهرهمند میسازد و آثار بسیاری همچون تقویت حس مشارکت و احترام به خود در بین اعضاء را نیز در پی دارد.در نظام پیشنهادها، از کلیه پیشنهادهای اعضاء استقبال میشود و به پیشنهادهای غیرقابل قبول به طور مکتوب و با تقدیر و تشکر پاسخ منطقی داده میشود به پیشنهادهای مناسب نیز براساس درجه اهمیت جوایز مناسب تعلق میگیرد.باید خاطرنشان ساخت کار بررسی پیشنهادها در کمیته اجرایی نظام پیشنهادها، از طریق گروههای کارشناسی صورت میگیرد که این گروهها براساس موضوعهای فعالیتی سازمان شکل میگیرد.روابط عمومی میتواند در پایان هر سال به صاحبان بهترین پیشنهادها، در مراسمی با حضور مسئولان سازمان، پیشنهاد دهندگان و خانوادههای آنها، جوایزی را تقدیم کنند.همچنین، انتشار «کتاب پیشنهادها» میتواند در تکمیل کار پیشنهادگیری، آثار مناسبی را برجای بگذارد.
-تکنیک گزارش اداری
تهیه و تنظیم گزارش اداری از جمله فنونی است که در روابط عمومی کاربرد بسیاری دارد، به گونهای که اکثر امور تحقیقاتی، افکارسنجی، طرحها و اقدامات روابط عمومی میتواند در قالب «گزارش اداری» به اطلاع مدیران برسد.یک گزارش اداری خوب، امکان آن را به مدیر میدهد تا در فرصت اندکی با مهمترین بخشهای گزارش آشنا شود. در تهیه گزارش اداری، برداشتن چهار قدم شامل اندیشیدن در پیرامون موضوع گزارش، تهیه نقشه یا طرح گزارش، گردآوری اطلاعات (تحقیق)، تهیه پیشنویس گزارش و کنترل، ضروری است گزارش نویس باید سعی کند تا گزارش، ویژگیهایی همچون ارایه اطلاعات کافی و واقعی، سبک رسا و مناسب، ایجاز، هدف معین، سازماندهی مناسب و روشن، کوتاهی و سادگی را داشته باشد.
– تکنیک تریبون آزاد اعضاء
«تریبون آزاد اعضاء» یکی از فنون روابط عمومی است که از آن در بخش ارتباطات مردمی بهرهبرداری میشود. این تریبون، فرصتی را به دست میدهد تا اعضاء فعالانه در یک فضای ارتباطی آزاد درباره موضوعهای مورد نظر با مسئولان سازمان به گفت و شنود بپردازند. در واقع، منظور از تریبون آزاد این است که روابط عمومی ابتدا با صدور اطلاعیهای اعلام میکند که تنی چند از مسئولان سازمان (این مسئولان با نام و عنوان شغلی مشخص میشوند) در یک روز معین با حضور در اتاق کنفرانس به پرسشهای نمایندگان اعضاء (یا اعضاء داوطلب) پاسخ میدهند. همچنین از اعضاء داوطلب دعوت میکند در صورت تمایل، برای حضور در جلسه ثبت نام کنند.
در روز برگزاری جلسه، پس از حضور مسئولان مورد نظر و اعضاء داوطلب که تعداد آنان براساس زمان جلسه تعیین میشود، از بین اعضاء و به رای خود آنان، یکنفر به عنوان دبیر جلسه انتخاب و هدایت جلسه به عهده او گذاشته میشود. با انتخاب دبیر، روابط عمومی و هیچیک از مسئولان حق دخالت در برگزاری جلسه را ندارند و دبیر جلسه به ترتیب به کارکنان فرصت میدهد تا نظرهای خود را اظهار کنند و هر یک از مسئولان پاسخ لازم را ارایه دهند.
روابط عمومی میتواند افزون بر ضبط تصویری برنامه، محتوای مباحث جلسه را در قالب یک گزارش اداری در اختیار مدیریت قرار دهد. نباید فراموش کرد حتی ضبط برنامه و تهیه گزارش از جلسه باید با کسب اجازه از اعضاء حاضر باشد. ضمن اینکه موضوع جلسه میتواند آزاد باشد، یا از طرف اعضاء حاضر مشخص شود و یا روابط عمومی آن را اعلام کند. «تریبون آزاد» آثار مهمی را بویژه از طریق ارتباطات میانفردی در بین کارکنان برجای میگذارد و حس توجه و احترام را در آنان تقویت میکند و به مسئولان و اعضاء فرصت میدهد تا به صورت چهره به چهره در جریان آرا و دیدگاههای یکدیگر قرار گیرند.
– تکنیک برنامه ریزی برای «رهبران فکری»
یکی از فنون مهم برای پیشبرد امور روابط عمومی «برنامهریزی برای رهبران فکری» است. منظور از «رهبران فکری» افرادی هستند که نقش محرم و رابط را بین وسایل ارتباط جمعی و مردم بازی میکنند. در واقع چرخه پیام از روابط عمومی به مردم به این شکل است که پیام روابط عمومی در اختیار رسانهها قرار میگیرد و پیام رسانهها به رهبران یا راهنمایان فکری میرسد و در مرحله سوم، رهبران فکری، پیام را میان اطرافیان خود پخش میکنند.
از وظایف مهم روابط عمومی، شناسایی این افراد است، اگرچه شناسایی جملگی این افراد با توجه به گسترده بودن جامعه، وظیفهای دشوار به نظر میرسد، با این وصف میتوان قلمزنان در مطبوعات، نخبگان، صاحبان کسوت، افراد با نفوذ، ریش سفیدان، استادان و شخصیتهای برجسته فرهنگی، مذهبی، ورزشی، سیاسی و اجتماعی را در زمره رهبران فکری قرار داد.
پس از شناسایی رهبران فکری به ویژه آن گروه از رهبران فکری که از نظر نوع فعالیت و نحوه تفکر، میتوانند در چرخه پیامرسانی سازمان مؤثر واقع شوند، باید فهرست کاملی از آنان را تهیه کرد. سپس باید ترتیبی داد تا آنان به طور مستمر و منظم تغذیه اطلاعاتی شوند. ارسال نشریات موردی و ادواری سازمان، دعوت از آنان برای حضور در گردهماییها، جلسات سخنرانی، افتتاحیهها و مراسم، سنجش دیدگاههای آنان و ترتیب دادن جلسات گفت و گو بین مسئولان سازمان با آنان میتواند راهکارهایی برای هدایت رهبران فکری باشد.
تکنیک انتشار کتاب و کتابچه
«انتشار کتاب» یک فن رایج در فعالیتهای روابط عمومی است. کتاب از جمله نشریات موردی است که در مواقع ضروری، نسبت به انتشار آن اقدام میشود. به طور کلی، روابط عمومی یک سازمان، هنگامی که بخواهد برای پیامی ارزش و اهمیت عمدهای قایل شود و به نوشتهها و عکسها عمر طولانیتر ببخشد، چنانچه حجم مطالب ایجاب کنند، اقدام به انتشار کتاب میکند. حجم کتاب معمولاً باید بیشتراز حجم کتابچه باشد. کتابچه مجموعه دوخته شده و یا تا شده متشکل از هشت برگ یا بیشتر است و نوشته آن همراه با عکس، نمودار و جدول عرضه میشود که بیشتر اوقات در قطع جیبی و یا پالتویی چاپ میشود و دارای جلد است.
محتوای کتاب باید به زبان ساده، با پرهیز از کاربرد اصطلاحات تخصصی (مگر با ذکر توضیح کامل) متناسب با آگاهیهای مخاطب مورد نظر، کوتاه و جذاب تهیه شود.
-تکنیک راهاندازی «روزنامه دیواری اعضاء»
یکی از فنونی که میتواند در بخش «روابط عمومی داخلی» مد نظر قرار گیرد، راهاندازی روزنامه دیواری اعضاء است. این فن، یکی از راههای واداشتن اعضاء به نوشتن و مشارکت در کارها و تولید اطلاعات هنری است. برای این منظور، باید تابلوی مناسبی را در
نظر گرفت و آن را به قسمتهای مختلفی که باید از هم تفکیک شوند، تقسیم کرد.
در مرحله بعد، مسئول روزنامه دیواری، باید اول وقت هر روز، پس از دریافت مطالب مختلف از اعضاء آنها را گزینش و پردازش کرده به نام ارایه دهنده در روزنامه دیواری نصب کند. برای مثال، عناوینی مثل «پیشنهاد برای بهبود امور جاری سازمان» و یا اظهارنظر درباره «مهمترین وظیفه سازمان» میتوانند در رشد فکری اعضاء مؤثر واقع شوند. اگر شما از این فن استفاده کردید، توصیه میشود در پایان هر ماه، ضمن تقدیر کتبی از کلیه افرادی که به روزنامه دیواری مطلب دادهاند، نویسندگان مطالب برتر را در روزنامه دیواری معرفی و جوایزی به آنان اعطا کنید. همچنین اختصاصی دادن یکی از عناوین روزنامه دیواری به خلاقیت های فرزندان اعضا میتواند مشارکت افراد خانواده اعضاء را نیز جلب کند.
– تکنیک برگزاری مراسم
برگزاری مراسم در مناسبتهای مختلف، از فنون متداول در روابط عمومی است. مناسبت میتواند درون و یا برون سازمانی باشد. برای این منظور یکی از کارهای مهم در روابط عمومی تهیه «جدول مناسبتهای» درون سازمانی و برون سازمانی مهم است.پس از آن روابط عمومی باید به برنامهریزی مراسم اقدام بکند و در تقویم مشخص، مراسم مورد نظر خود را برای مناسبت مشخص کند. توجه داشته باشید که شما برای مناسبتی، میتوانید فهرستی از فنون روابط عمومی را منظور کنید تا بتوانید آن مناسبت را به شکلی با شکوه، گرامی دارید. برای مثال، پارچه نویسی، ایراد سخنرانی، برپایی نمایشگاه، برگزاری مسابقه، برگزاری کنفرانس خبری، چاپ پوستر یا بروشور و… میتوانند در بزرگداشت یک مناسبت مهم درون سازمانی مورد توجه قرار بگیرند. یکی از اقدامات مهم در روابط عمومی برای برگزاری هر چه بهتر مراسم گرامیداشت مناسبتها، تشکیل دبیرخانه دایمی مناسبتها و مراسم است که از طریق آن ضمن درگیر ساختن سایر بخشهای سازمان در برگزاری مراسم، هماهنگیهای لازم نیز به عمل آید.
– تکنیک برگزاری همایش
برگزاری همایش، از جمله فنونی است که در روابط عمومی به منظور آموزش، تبادل نظر و اطلاعرسانی مورد استفاده قرار میگیرد. همایش به تجمعی گفته میشود که در آن روشهای جدید در هر موضوعی مورد مطالعه قرار میگیرد و بهترین و آسانترین راهها برای ارتقای کیفی امور برگزیده میشود. از جمله